Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Община Варна: Няма забрана родителите да подаряват подаръци на учителите, а само препоръки
Автор: Пламена Николова 14:40 / 20.03.2018Коментари ()6731
©
От Община Варна внесоха яснота относно това дали може учителите да получават подаръци и цветя от родители в знак на благодарност. Стана ясно, че след реакция от страна на родителите относно издадено становище и след множество срещи и допитване до тях, в детските градини и училища са спуснати само препоръки за спазване на етичния кодекс.

Ето и официалната позиция, която изпратиха до Varna24.bg от дирекция "Образование и младежки дейности":

"Екип на Дирекция "Образование и младежки дейности“ е провел срещи с всички директори на детски градини и училища, както и с представителите на обществените съвети към тях.

В резултат на разговорите, е изпратено писмо  до директорите на детски и учебни заведения, в което се препоръчва подобно на всички организации от публичния сектор, да се регламентира и включи в Етичния кодекс на съответното заведение, вида и размера на подаръците, които служителите е допустимо да приемат по повод честването на празници. Подчертано е, че е задължително  да се спазва принципа на доброволност по  отношение на родителите. Настоящите препоръки имат за цел да запазят авторитета на всички заинтересовани страни."



Още по темата: общо новини по темата: 3
22.03.2018 »
22.03.2018 »
20.03.2018 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Obshtina-Varna-Nyama-zabrana-roditelite-da-podaryavat-podaruci-na-uchitelite-a-samo-preporuki-781315
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.