Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
В Девня откриват реновираната детска градина "Здравец“
Автор: Екип Varna24.bg 08:38 / 21.03.2018Коментари ()1963
©
На 22 март, четвъртък, от 10:30 часа в Девня ще се състои тържествена церемония по откриването на реновираната детска градина "Здравец". Ремонтът на забавачката, която се намира в кв. "Повеляново“, е заслуга на азотноторовия завод "Агрополихим“. На събитието ще присъстват кметът на Община Девня Свилен Шитов, изпълнителният директор на "Агрополихим" АД Филип Ромбаут, директорът на ДГ "Здравец" Лиляна Стефанова, педагози и др.

В рамките на 12 месеца ръководството на "Агрополихим“ АД инвестира над 100 000 лева в дейности по санирането на детската градина: монтаж на нова дограма, топлоизолация на външни стени, боядисване, електроремонтни дейности.

Промишленият гигант започна да инвестира в социалната инфраструктура на девненския квартал, след като кметът Свилен Шитов и изпълнителният директор на "Агрополихим“ Филип Ромбаут се споразумяха по ключови въпроси, които вълнуват девненци и най-вече жителите на "Повеляново“. На безпрецедентна среща в края на 2016 г. между белгийския инвеститор, местната власт и граждани бе постигната договореност жителите на Девня да бъдат приоритет №1 за "Агрополихим“, включително и по отношение търсенето на работна ръка за производствените и други нужди на предприятието.


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/V-Devnya-otkrivat-renoviranata-detska-gradina-Zdravec-781400
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.