Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Здравният министър провери готовността на МБАЛ "Св. Анна" за летния сезон
Автор: Екип Varna24.bg 10:23 / 27.03.2018Коментари ()1975
Министърът на здравеопазването Кирил Ананиев провери готовността на морския "Пирогов“ - МБАЛ "Света Анна – Варна“ за активния туристически сезон, който стартира след броени дни.

Многопрофилната болница поема над 90 на сто от хирургичната спешност в Източна България, както и цялата тежка травматология - включително и от курортните комплекси - през летните месеци, в които Варна и регионът са свръхнаселени, обясни в рамките на министерската инспекция изпълнителният директор на лечебното заведение д-р Красимир Петров.

Министър Ананиев, в присъствието на кмета на Варна Иван Портних и на областния управител Стоян Пасев, инспектира Спешното приемно отделение и сектора по реанимация в МБАЛ "Света Анна“ и поздрави ръководството на болницата за европейската визия и организация на медицинската помощ, оказвана там.

Министър Кирил Ананиев се запозна на място с реновираните клиники в лечебното заведение и с предстоящия основен ремонт на Родилното отделение, осигурен финансово от общинския бюджет.

Здравният министър се запозна с актуалното финансово състояние на морския "Пирогов“, потребностите и затрудненията, които спешната болница на българския Североизток изпитва в осигуряването на качествена медицинска помощ, задържането на качествени медицински кадри и справянето с огромния брой неосигурени пациенти, които постъпват по спешност за лечение.

По време на визитата си в МБАЛ "Света Анна – Варна“ министър Кирил Ананиев бе запознат от изпълнителния директор на лечебното заведение д-р Красимир Петров с потребността от преобразяване на болничния комплекс по съществуващите европейски стандарти и вижданията на ръководството за това.

Министър Ананиев се ангажира да съдейства на ръководството на МБАЛ "Света Анна – Варна“ за осигуряването на високотехнологична апаратура за образна диагностика и за неотложното цялостно реновиране на най-стария корпус в комплекса – съществуващата от 1860 г. и популярна като Сградата с бръшляна, в която е базирана част от администрацията на болницата, както и отделенията по неврология, АГ, Родилно, Неонатология и неврохирургия.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Zdravniyat-ministur-proveri-gotovnostta-na-MBAL-Sv-Anna-za-letniya-sezon-782645
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.