Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Стартира ремонт в две варненски училища, в СУ "Найден Геров" мечтаят за физкултурен салон
Автор: Пламена Николова 14:14 / 12.04.2018Коментари ()7915
Бивши и настоящи ученици от
VІІ СОУ "Найден Геров":
виж още
Намерете бивши съученици, състуденти, колеги и стари приятели! Регистрирайте се или влезте в профила си.
Община Варна започва ремонт в още две варненски училища, предаде репортер на Varna24.bg.

Церемония "Първа копка“ бе извършена днес в  VII СУ "Найден Геров“  и Първо Основно училище "Св. Княз Борис" I във "Владиславово".

Ремонтът и в двете училища е по проект "Модернизация на образователната инфраструктура на територията на град Варна“.

Проектите за всяко от двете училища са финансирани със 100% безвъзмездна финансова помощ и трябва да приключат  до 19.06.2019 г.

Целта на проекта е да допринесе за увеличаване дела на обновената и модернизирана общинска образователна инфраструктура и създаване по-добри, съвременни условия за обучение и грижи за деца и младежи.

В СУ "Найден Геров ще бъде извършено конструктивно укрепване на сградата, която ще бъде санирана и пребоядисана. Ще бъде изградена рампа за инвалидни колички и пожароизвестителна уредба. Учениците на училището в момента са пръснати в 6 други сгради на територията на кв. "Левски", което създава трудности за малчуганите и техните родители.

Ремонтът и в двете училища трябва да приключи за 15 септември тази година. Ръководството на "Найден Геров" обаче мечтае за нов физкултурен салон, който не е предвиден в настоящия проект. Обещания до момента има но не е ясно кога ще бъде реализирано доброто намерение. В момента за физкултурен салон в училището са пригодени няколко класни стаи, обясни директорката на училището Мария Несторова. 

Повече вижте във видеото! 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Startira-remont-v-dve-varnenski-uchilishta-v-SU-Naiden-Gerov-mechtayat-za-fizkulturen-salon-785520
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.