Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Седмица на правните науки в ИУ-Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:24 / 13.04.2018Коментари ()2637
© Varna24.bg
От 16 април в Икономически университет – Варна предстои Седмица на правните науки, организирана от катедра "Правни науки“.  

На 16.04. от 13.00 ч.  в зала 116 ще се състои Студентска научна сесия. Ежегодно в ИУ - Варна се провежда Студентска научна конференция, на която студентите от различни специалности представят своите умения и достижения не само в научната област, в която се обучават, но и в други области.

На 17.04. от 10.00 ч. ще се състои беседа "По стъпките на юриспруденцията в някогашна Варна" за студенти, преподаватели и всички с интерес към правната наука. Тръгването е от двора на ИУ, а беседата ще води Християн Облаков.

На 20.04.2018 г. от 9.30 ч. в Икономически университет – Варна, ЗАЛА 1, ще се проведе кръгла маса на тема "Административно право – съвременни тенденции в правораздаването и доктрината“, организирана съвместно от катедра "Правни науки“, Административен съд – Варна и Института за държавата и правото при БАН в изпълнение на сключени договори за сътрудничество. Целта на научната проява е да се представи проблематиката на административното правораздаване и връзката му с административната доктрина, като се предостави възможност за дискутиране на свързаните с тези сфери теми през погледа на теоретици и представители на съдебната власт. Във форума ще участват практици и учени от различни сфери на практиката и теорията, научни работници от ИУ – Варна, Института за държавата и правото към БАН и други висши училища, съдии, представители на адвокатурата и други институции.  

Повече информация ще намерите в сайта на кръглата маса: http://conference.ue-varna.bg/pravni-n


https://www.varna24.bg/novini/varna/Sedmica-na-pravnite-nauki-v-IU-Varna-785670
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.