Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Разведени родители от Варна пуснаха "балони на любовта" срещу отчуждението
Автор: Екип Varna24.bg 08:55 / 23.04.2018Коментари ()1775
©
"Балони на любовта" и плюшени играчки в София и Варна вчера. Инициативата е срещу отчуждението между разделените родители и децата им.

В международния календар датата за честване е 25 април, а целта е да се спре насаждането на омраза срещу неотглеждащия родител. Във Варна ще искат и законодателни промени, съобщава Нова тв.

За целта се създава сдружение, наречено "В името на децата на България". За да привлекат вниманието на магистратите, бащите подредиха плюшени играчки на стълбите пред съда. 

България се включва в международна инициатива, която се отбелязва във всички европейски страни, Съединените щати, Австралия, Канада, която си има своя страница в интернет. Целта е да се защитят децата на разделени родители от насаждането на омраза и отчуждение срещу неотглеждащия родител. Инициаторите, сред които разведени родители, юристи и психолози, подчертават, че българската съдебна система създава, вместо да решава проблемите на разделените родители, принуждава ги да  воюват и да злоупотребяват с децата, стига се до така наречения синдром на родителско отчуждение, при който децата отричат "другия" си родител. В инициативата "Балони на любовта" се включват артисти, подкрепящи каузата. Посланието е насочено както към разделените родители, така и към обществото и държавата.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Razvedeni-roditeli-ot-Varna-pusnaha-baloni-na-lyubovta-sreshtu-otchuzhdenieto-787375
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.