Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 100 души се включиха във велопоход "Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:14 / 23.04.2018Коментари ()2104
На 21 април Българската асоциация по хемофилия за 3-та поредна година организира велопоход "Заедно“ в подкрепа на хората с хемофилия, който стартира точно в 11:00 ч. едновременно в 4-те най-големи града у нас – София, Пловдив, Варна и Бургас и премина под патронажа на Датското посолство в София и Министерство на Здравеопазването.

Над 100 души караха в знак на съпричастност към хората с това заболяване в Морската градина като част от кампанията "Споделянето е сила!“ и велопоход "Заедно“ в град Варна!

Българската асоциация по хемофилия получи подкрепата на Община Варна, както  на 2-та най-големи велоклуба "Устрем“ и "Одесос“. Отделно в кампанията се включиха Ротаракт клуб Варна и I am You Peace, които подкрепиха Асоциацията в  разпространяването на полезна информация за заболяването.

Тази година кампанията премина под надслов "Споделянето е сила“, с което бе призован публичния сектор и здравните институции да станат по-колаборативни с неправителствените организации, които работят в посока подобряване на условията на живот на деца, младежите и възрастните в този специфичен случай - пациентите с хемофилия.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nad-100-dushi-se-vklyuchiha-vuv-velopohod-Zaedno-v-podkrepa-na-horata-s-hemofiliya-vuv-Varna-787466
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.