Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
При огромен интерес премина Денят на кариерата 2018 във ВСУ
Автор: Екип Varna24.bg 16:32 / 25.04.2018Коментари ()1821
©
Повече от 30 фирми и организации се включиха в Деня на кариерата 2018, организиран от Студентския съвет и Кариерния център на Варненски свободен университет. Събитието се проведе с подкрепата на Дирекция "Образование и младежки дейности“ на Община Варна.

Официален старт на събитието бе даден от Ректора на Варненския свободен университет проф. д.пс.н. Галя Герчева, която благодари на фирмите за интереса към кариерното изложение и на община Варна.

Приветствие към участниците поднесе директорът на дирекция "Образование и младежки дейности“ в община Варна Лилия Христова. Тя посочи, че събитието ще допринесе за развитието на висшето образование и връзката му с бизнеса, за която се говори от години. Днешният ден на кариерата е доказателство за реални перспективи и действия това да се случи. Христова пожела на студентите да намерят работата за която мечтаят, за да могат пълноценно да използват знанията и уменията, получени в университета.

Участниците в изложението са представители на различни сфери на дейност, като подбор на персонал и осигуряване на заетост, образование, професионално обучение и квалификация, финанси, IT, туризъм, реклама и дизайн, организиране на събития, строителство, търговия, недвижими имоти и различни видове услуги.

Непосредствено преди откриването на изложението Академичното ръководство на университета се срещна с представители на фирмите – изложители.

На срещата присъстваха Ректорът на Варненския свободен университет проф. д.пс.н. Галя Герчева, заместник ректорът по научно изследователска дейност - проф. д-р Павел Павлов, по учебната дейност - проф. д.пс.н. Валери Стоянов и по международна дейност проекти и технологично развитие проф. д-р Теодора Бакърджиева.

В края на срещата представителите на образованието и бизнеса си обещаха подобни срещи да се превърнат в традиция и взаимодействието между двете страни в процеса на развитие и реализация на младите хора на пазара на труда да се осъществи на практика с общи усилия.     


https://www.varna24.bg/novini/varna/Pri-ogromen-interes-premina-Denyat-na-karierata-2018-vuv-VSU-787943
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.