Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Непълнолетната Недялка от Игнатиево отива на съд, "шетала" из варненски мол
Автор: Екип Varna24.bg 12:07 / 30.04.2018Коментари ()4273
©
На съд с обвинителен акт на Окръжната прокуратура във Варна е била предадена непълнолетната Недялка Т. от град Игнатиево. Тя ще отговаря за използване на чужда кредитна карта без съгласието на титуляра, от която успяла да изтегли с няколко трансакции сумата от 1500 лева – престъпление по член 249 , ал. 1 от НК.

На 25 юни 2017 г. пострадалата жена пазарувала в Грандмол във Варна. Докато се опитвала да вземе стока, поставена на висок стелаж, в нея се блъснало мургаво младо момиче с дълга коса.

По време на пазаруването след инцидента жената усетила, че чантата й е била разкопчана и от нея липсвало портмоне с няколко банкови карти и листчето със записаните ПИН-кодове. Междувременно от една от кредитните карти с няколко трансакции били изтеглени 1500 лева, докато банката-издател на картата я блокирала след сигнала на потърпевшата. От другите карти не били правени опити да се теглят пари.

Потърпевшата подала сигнал в полицията. Полицейски служители от Трето РУ на МВР, които работели по линия на джебчийските кражби, разпознали в посетителка на мола със съмнително поведение издирваното момиче по описание на пострадалата жена. Назначената по делото лицевоидентификационна експертиза от записите на банкоматите потвърдили категорично, че Недялка Т. е автор на престъплението. Привлечена като обвиняема, 18-годишната признала вината си, но отказала да даде обяснение пред разследващите.

Предстои делото срещу подсъдимата да бъде насрочено за разглеждане във Варненския окръжен съд.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nepulnoletnata-Nedyalka-ot-Ignatievo-otiva-na-sud-shetala-iz-varnenski-mol-788694
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.