Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Тръгна процедурата за изграждане на нов парк и спортен комплекс във "Виница"
Автор: Пламена Николова 11:57 / 10.05.2018Коментари ()9208
©
Тръгна процедурата по предвиденото изграждане на парк и спортен комплекс във "Виница". Това научи Varna24.bg от обявление на Общината за осигуряване обществен достъп до информация относно инвестиционно предложение за  изграждане на "Парк и спортни съоръжения в УПИ VІ "за спортен комплекс“, кв. 36 по плана на кв. "Виница“ с адрес ул. "Албатрос“, кв. Виница“, гр. Варна.

По повод на предвидената инвестиция преди време областният управител на Варна Стоян Пасев заяви за Varna24.bg следното:

Община Варна търси варианти за развитие на града. В тази връзка е нормално имотите, които не се стопанисват от държавата или да отидат в частна полза, или да отидат в полза на общините. На територията на Варна област има много имоти, които не се стопанисват от държавата по начин, по който трябва да се стопанисват и затова се предприеха действия от Община Варна част от тях да влязат в употреба.
  
Процедури тръгнаха за няколко имота, като са завършени за няколко парцела. Първият е в кв. "Виница", където на общината бяха прехвърлени 6 декара. Там по визията на кмета на район "Приморски" Петя Проданова и кмета на общината Иван Портних е предвидено да се изгради парк и спортна зона. Освен тези 6 декара около тях има други 11 декара, за които тече процедура за прехвърляне на общината. По градоустройствен план там е отредено за паркова зона и общината ще инвестира, но след като стане собственик на парцелите. Това е на Т-образното кръстовище в посока "Св.св. Константин и Елена". Тази територия беше държавна собственост. Процедурата е приключила", сподели Стоян Пасев.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Trugna-procedurata-za-izgrazhdane-na-nov-park-i-sporten-kompleks-vuv-Vinica-790321
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.