Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наградиха варненски ученици за доброволческа дейност
Автор: Екип Varna24.bg 11:21 / 11.05.2018Коментари ()1531
©
Десет отличия за активно участие и принос на училищата в развитието и осъществяването на общинската политика за превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора бяха връчени на тържество вчера. Организатор на събитието бе дирекция "Превенции“ към Община Варна.

В церемонията се включиха представители на Първа езикова гимназия, IV ЕГ "Фр. Жолио-Кюри“, III ПМГ "Акад. М. Попов“, ГПЧЕ "Йоан Екзарх“, СУ за ХНИ "К. Преславски“, Професионална техническа гимназия, МГ "Д-р П. Берон“, ВТГ "Г. Ст. Раковски“, ПГТ "Проф. д-р Асен Златаров“ и ПГИ "Д-р Иван Богоров“; ръководители на превантивни клубове, ученици-доброволци от Градския и училищните превантивни клубове към дирекция "Превенции“, експерти от Община Варна, от Регионалното управление на образованието, общински съветници. 24 ученици получиха грамоти за личен принос и активна доброволческа работа, а общо 48 деца бяха отличени като доброволци от Градския превантивен клуб. Връчени бяха и 121 удостоверения на ученици-доброволци за преминат курс на обучения по основните направления, по които работи общинската дирекция - превенции срещу наркомании, трафик на хора, ХИВ/СПИН, безопасен интернет.

Училищните превантивни клубове функционират в десет варненски гимназии, като основен метод в дейността им е превенция на рисковото поведение сред деца и млади хора по метода "връстници обучават връстници". Целта на клубовете е организиране на активните членове от училищната общност (ученици и учители) за намаляване разпространението на рискови поведения и промотиране на здравословен начин на живот в училище. В състава на Градския превантивен клуб влизат най-активните и мотивирани членове от училищните превантивни клубове, които преминават допълнителни обучения и тренинги, работейки под супервизия на специалисти.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nagradiha-varnenski-uchenici-za-dobrovolcheska-deinost-790552
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.