Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
ИУ-Варна отбеляза 98-ата си годишнина с тържество
Автор: Екип Varna24.bg 12:03 / 14.05.2018Коментари ()5537
С академично тържество и връчване награди бе отбелязана 98-та годишнина на Икономическия университет във Варна. На празника на най-старото висше икономическо училище в страната присъстваха кметът на Варна Иван Портних, областният управител Стоян Пасев, контраадмирал Митко Петев - командир на ВМС, Недялко Неделчев – почетен консул на Германия и България,  Лилия Христова – директор на дирекция "Образование, младежки дейности", представители на Общински съвет – Варна, бивши ректори на университета и гости. 

"Използвам случая да Ви поздравя за постигнатите високи резултати в образователния процес, за приноса ви в утвърждаването на Варна като образователен център в национален и регионален мащаб, и утвърждаване на каузата Варна - град на знанието. Сигурен съм, че с общи усилия и с енергията на студентите на Икономически университет заедно можем да постигнем много в тази посока. Варна беше избрана за един от 30-те иновативни дигитални хъба на Европейската комисия, предстои много работа в това направление“, заяви кметът Иван Портних.

Ректорът на учебното заведение проф. Пламен Илиев връчи академичната награда "Проф. Станчо Чолаков“ на проф. дин Гарабед Минасян - учен в областта на финансите, макроикономиката и банковото дело. Наградата "Студент на годината 2017“ получиха Михаил Димитров в специалност "Финанси“, Адриан Калчев - специалност "Счетоводство“ и Диана Димова - Колежа по туризъм.


https://www.varna24.bg/novini/varna/IU-Varna-otbelyaza-98-ata-si-godishnina-s-turzhestvo-790989
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.