Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
1000 деца и техните семейства са ползвали услугите на Общностния център във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 09:15 / 17.05.2018Коментари ()2164
©
Около 1000 деца и техните семейства са ползвали услугите на "Общностен  център за деца и семейства – Варна“ , който бе създаден преди година и половина  по проект по оперативна програма “Развитие на човешките ресурси“. Целта е превенция на социалното изключване, чрез предоставяне на интегрирани услуги за подкрепа на деца до 7 години и техните родители.

Центърът предлага следните услуги: ранна интервенция на уврежданията, индивидуална педагогическа подкрепа за деца с увреждания, предоставяне на психологическа подкрепа и консултации на бъдещи и настоящи родители за формиране на родителски умения, семейно консултиране, подкрепа и осигуряване на здравна детска консултация и дейности по превенция на заболяванията, допълнителна педагогическа подкрепа за повишаване на училищната готовност на децата и равен старт в училище, семеен център за деца от 0 до 3 години. Бюджетът на проекта е 658 000 лева, а периодът на реализация - до края на годината, отчете на пресконференция днес ръководителят на центъра Даниела Биячева. В този срок през центъра трябва да преминат около 1500 деца.
 
 


https://www.varna24.bg/novini/varna/1000-deca-i-tehnite-semeistva-sa-polzvali-uslugite-na-Obshtnostniya-centur-vuv-Varna-791597
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.