Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обсъдиха мерки за борба с горските пожари
Автор: Екип Varna24.bg 12:56 / 25.05.2018Коментари ()2114
©
Мерките за борба с горските пожари бяха сред акцентите на организираното в ДГС "Суворово" съвещание по стопанисването на горите, в което, освен служители на стопанството и на Североизточно държавно предприятие, участваха и огнеборци от Девня и Вълчи дол. В рамките на проведения инструктаж по пожарна безопасност се състоя демонстрация на работата с новата специализирана техника за борба с горските пожари, която закупи СИДП.

Два високопроходими автомобила бяха преоборудвани в противопожарни, а единият от тях вече се ползва в ДГС "Суворово" и само преди месец участва в гасенето на първите за годината 2 горски пожара на територията на стопанството. По време на съвещанието лесовъдите о
©
бсъдиха и набелязаните мероприятия за естествено възобновяване на горите. До края на 2018 г. те ще обхванат 920 дка горски територии. 63 дка са площите, които ще бъдат залесени в обхвата на стопанството. Специалистите предвиждат и мерки, чрез които да подпомогнат растежа на младите фиданки на общо 390 дка от горите, които стопанисва ДГС "Суворово".


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Obsudiha-merki-za-borba-s-gorskite-pozhari-793024
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.