Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Показаха как работи новият "триножник" на КАТ-Варна, лови мощно джигити
Автор: Пламена Николова 12:37 / 05.06.2018Коментари ()28345
Новият триножник, с който работи вече КАТ-Варна, може да засече по няколко джигита с превишена скорост едновременно на разстояние до 600 м. Това обясни днес младши инспектор Здравко Христов, предаде репортер на Varna24.bg.

"Мястото на разположението на техническото средство е в зависимост от концентрацията на ПТП. Камерите са общо 28 за всички областни дирекции на МВР, за територията на Варна е една. С триножникът работи звеното за автоматизирани системи към сектор "Пътна полиция" Варна.  Превантивният ефект от поставянето на триножника е доста голям.

Камерата заснема скоростните режими в населено и извън населено място и има за цел да следи само за нарушение на скоростта. След като се установи нарушението с камерата има безжична връзка чрез клетъчната мрежа и нарушителят бива установяван веднага. Всички нарушения, които се установят автоматично се прехвърлят в централната база данни, където се издава електронен фиш за нарушението. На ден могат да бъдат хванати между 20 и 40 нарушители.

Максималният обхват на камерите е 600 м. Техническото средство работи с лазер, има насочен лазарен лъч и всичко, което мине през обхвата на лъча бива заснето и регистрирано. Техниката работи и през нощта с инфрачервен модул, който позволява на тъмни участъци да бъдат установени нарушителите", обясни инспектор Христов.

Повече вижте във видеото! 



https://www.varna24.bg/novini/varna/Pokazaha-kak-raboti-noviyat-trinozhnik-na-KAT-Varna-lovi-moshtno-dzhigiti-794976
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.