Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Eстонец ще бъде предаден на холандските власти за кражби
Автор: Екип Varna24.bg 13:23 / 04.07.2018Коментари ()1853
©
Варненският окръжен съд разгледа искане на Окръжна прокуратура – Варна за предаването на естонския гражданин Сандер О. на холандските власти за водено срещу него наказателно производство. Той е обявен за международно издирване от съдебните власти на Кралство Нидерландия въз основа на Европейска заповед за арест. Тя е издадена на 22.09.2017 г. от Прокуратура Централна Нидерландия. 

Според съдържанието на ЕЗА причина за издирването на 30- годишния мъж е подозрение за опит за кражба и довършена кражба с взлом през 2014г. 

Според обвинението на холандските власти на 12 септември преди 4 години, Сандер е направил опит за влизане с взлом в жилище в Хаюс тер Хейде. При разбиването на едно от стъклата на входната врата извършителят се е порязал и оставил следи от кръв, но не е успял да проникне в къщата. Второто престъпление е извършено през декември 2014г. в град Баарн. Чрез взлом било проникнато в жилище, от което са били изнесени различни вещи, открити по-късно в автомобила на обитателя. Извършителят обаче не е успял да запали колата и напуснал жилището без да вземе вещите. Чрез ДНК тестове на откритата кръв при първото престъпление и угарка от цигара при второто престъпление, холандските власти са установили самоличността на Сандер. 

Според наказателният кодекс на Кралство Нидерландия максималното наказание за подобно престъпление е до 6г. лишаване от свобода. Деянието е наказуемо и според българското законодателство и се счита за тежко умишлено престъпление. 

Обявеният за издирване мъж е бил задържан на 1 юли 2018г. на летище Варна, докато чакал за полет.

 


https://www.varna24.bg/novini/varna/Estonec-shte-bude-predaden-na-holandskite-vlasti-za-krazhbi-800852
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.