Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Донорска ситуация във Варна: Органите на 17-годишно момче спасиха четирима
Автор: Екип Varna24.bg 16:22 / 05.07.2018Коментари ()14667
©
Четирима тежко болни пациенти бяха спасени, след като близките на 17-годишен младеж взеха благородното решение да дарят органите за трансплантация. Това информират от Изпълнителната агенция по трансплантация, съобщава Дарик. 

Донорската ситуация се развила във Варна. На 19 юни в Университетска болница  "Св. Марина", вследствие на мозъчен кръвоизлив, 17-годишен младеж изпаднал в мозъчна смърт. Въпреки тежката загуба, близките взели благородното решение да дарят органите за трансплантация. Техният хуманен жест спасил живота на четирима тежко болни пациенти. 

Бъбреците и черният дроб са били трансплантирани в Университетска болница "Лозенец“, а сърцето в Университетска болница "Св. Екатерина“, и двете в София.

Изпълнителна агенция по трансплантация изказва своите съболезнования към близките на донора и благодарност към колегите от болница "Света Марина“-Варна, от Центровете за спешна помощ във Варна и София, на ВВС, както и на трансплантационните екипи.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Donorska-situaciya-vuv-Varna-Organite-na-17-godishno-momche-spasiha-chetirima-801152
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.