Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Ще създаде ли напрежение "синята зона" във Варна?
Автор: Пламена Николова 09:34 / 06.07.2018Коментари ()14037
© Varna24.bg
В отворено писмо от ПП "Демократична България – Варна" до кметът Иван Портних и областния управител Стоян Пасев се задават някои важни въпроси относно въвеждането на "Синята" зона в града. Varna24.bg ги публикува без редакторска намеса: 

След почти десетгодишни усилия, най-после предстои въвеждането на "Синя зона" в централната част на Варна. Има обаче факти, които силно притесняват хората и будят недоумение. Проектът "Синя зона" на гр. Варна отлага предварително оповестения си старт, вече повече от месец и половна. Периодично излизат прессъобщения на Община Варна и "Общински паркинги и гаражи", с които се анонсира "скорошният" старт на зоната. Несигурността, която се създава у хората, на първо място ще доведе до дезинтересиране на гражданите, да следят кога точно ще възникне задължението за плащане на такси за престой и глоби за неправилно паркиране. Така ще се провали действието на оповестителната и информационна част на проекта.

Убедени сме, че няма гражданин и гост на града, който да не е забелязал информационните табели в рамките на "Синя зона" – Варна .
Според указанията на Община-Варна, след като се разчертаят местата за паркиране, в продължение на един месец там ще може да се паркира безплатно. За сметка на това, всеки, който не е паркирал в разчертаната "зона", ще бъде глобяван по правилата на "Синя зона".

Това решение е смущаващо и създава предпоставки за двоен стандарт и транспортен хаос. To обезсмисля основното предназначение на “Синята зона" – да облекчи трафика и да създаде удобства за бизнеса и гражданите. От него прозира единствено намерението, целенасочено да се създадат условия за мнoжество нарушения, които да бъдат санкционирани, и с това да се увеличи финансовият резултат на оператора на зоната. Особено потърпевши ще бъдат живущите в района на "Синя зона“, тъй като с разчертаването й, броят на местата за паркиране стана значително по-малък, отколкото досега.

Бихме искали да ви напомним, че в разгара на лятото проблемът с паркирането в този район е най-сериозен. От свършеното до момента е видно също, че умишлено или поради некачествено планиране, местата за паркиране не са разположени по начин, по който да бъде усвоено оптимално наличното пространство. Считаме за недопустимо, в най-натоварения сезон от годината, Oбщина Варна волно или неволно да задълбочава проблемите с паркирането.

Обръщаме се публично към вас от името и на много граждани, с искане да предотвратите прилагането на този двоен стандарт! Ако ще се въвежда "Синя зона", тя трябва да бъде еднакво валидна в пълния си обем, както за ползвателите, така и за нарушителите, от момента на ефективното си стартиране. Всяко друго решение ще създаде сериозно напрежение!



Още по темата: общо новини по темата: 231
12.05.2024 »
11.05.2024 »
06.05.2024 »
01.05.2024 »
30.11.2023 »
28.11.2023 »
предишна страница [ 1/39 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Shte-suzdade-li-naprezhenie-sinyata-zona-vuv-Varna-801249
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.