Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Българин намекна за умишлен палеж в Гърция в разгара на сезона, пусна страховити кадри
Автор: Екип Varna24.bg 14:46 / 24.07.2018Коментари ()3591
Ето какво написа във Фейсбук Петър Анастасов – председател на Сдружението на българите на остров Крит, за ада в Гърция: Не съм фен на конспирациите, но дълбоко се съмнявам, че в разгара на сезона, "гръмотевици" предизвикват тези пожари! Дано се докаже истинската причина! Приемете нашите съболезнования! Мир на душите им! До момента: 60 загинали, над 200 ранени, неизвестен брой изчезнали, над 1000 къщи изгорели, хиляди декари гори и обработваема земя унищожени... от 7-те пожара в Гърция!

Скърбим за загубените човешки животи! Национална трагедия за пореден път покоси Гърция и показа, че срещу природата хората са безсилни! И тук всякакви лафове, че не е реагирано на време или че нещо не е изпълнено правилно, са провокация! Бил съм свидетел как още преди да падне първата снежинка сняг на магистралата на десетки места чакат екипи! Тук в Гърция има и техника, и хора, но когато говорим за такива мащаби територия и скорост на вятъра, разрастваща пожарите до огнен ад, единственото правилно решение е да се отдалечим на достатъчно разстояние, безопасно за нас и семействата ни!

Правенето на герои и спасяването на ламарини и постройки само може да ни коства живота! Десетки декари гори, треви, обработваеми или не горят като бенгалски огън и силата на стихията свършва едва след като изгори всичко! Огънят е завършил на брега на морето, а последните успели да достигнат до него са оцелели! За жалост до момента се съобщава за много мъртви, сред тях и деца! Някои от тях до последно са се описвали с маркучи вода да "спасят" имотите си, други са изгорели живи в превозните средства, опитващи се да изпреварят огнената стихия! Нямам информация за пострадали наши сънародници! На остров Крит, пожарът до Ханя все още не е угаснал напълно, но няма опасност за хора и къщи за момента!

Според властите, най-вероятната причина за началото на пожарите са паднали гръмотевици, води се разследване! Да сведем глави! Снимките достатъчно заместват думите за размера на стихията на огнения ад!



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Bulgarin-namekna-za-umishlen-palezh-v-Gurciya-v-razgara-na-sezona-pusna-strahoviti-kadri-805036
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.