Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Наградиха военнослужещи от Варна по случай 139-годишнината на ВМС
Автор: Пламена Николова 16:05 / 09.08.2018Коментари ()5340
В навечерието на празника на ВМС отличени военнослужещи и цивилни служители бяха наградени на тържествена церемония в щаба на флота от областният управител на Варна Стоян Пасев, зам.-кмета на града Пейчо Пейчев и главнокомандващия ВМС контраадмирал Митко Петев, предаде репортер на Varna24.bg.

"Всеки празник на флота е повод да погледнем към пътя, който е извървян, към настоящето и бъдещето, за да разберем, че те са едно цяло. Това, което е направено ни помага да бъдем такива, каквито сме. Това, което сега правим залага жалоните, по които ще крачим. Ето защо ВМС могат да бъдат доволни и спокойни, че при такъв извървян път освен достойно настояще ще имат и светло бъдеще. Гаранция са хората, които служат в редовете на ВМС, хора, отдадени на морската идея и службата си, интелигентни, с такт и изключително висока мотивация и осъзнат дълг. За което Ви благодаря! Вие сте причината този празник да бъде светъл. Използвам случая да благодаря на г-н Пасев за високото признание и наградата за заслужилите офицери, старшини и служители. Чувствата са взаимни, защото отговорностите са взаимни. Празниците и делниците са споделени. Нашите служители ще бъдат винаги там, където дълга ги зове и можете да разчитате на тях. Уважаеми г-н Пейчев, приемете благодарности, към Община Варна, която е наш добър партньор. Няма събитие в града, на което ние да не сме съпричастни. Ваше високо благоговенство, благодаря от името на всички моряци за благословиите и добрите думи, които получаваме от Варненския и Великопреславски митрополит Йоан, благодяря на Митрополията за това, че винаги сте с нас в премеждия и изпитания, както и в празниците. Като хора отдадени на честта ние знаем какво означава да бъдеш отдаден на една религия, на един дълг и това става само когато е подкрепено от дълбока вяра. ", каза контраадмирал Митко Петев.

Той подари на областния управител, зам.-кмета и представителят на митрополията флагът на ВМС. Като дар от Митрополит Йоан пък ВМС получиха икона на Христос. 

Ритуалът по награждаването вижте във видеото!



https://www.varna24.bg/novini/varna/Nagradiha-voennosluzheshti-ot-Varna-po-sluchai-139-godishninata-na-VMS-808342
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.