Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Обследват с дрон изтичането на мазут от потъналия кораб край Созопол!
Автор: Екип Varna24.bg 14:18 / 13.08.2018Коментари ()4877
© Varna24.bg
Зачестилите бури и подводни течения са най-вероятната причина за изтичането на мазут от потъналия през 1921 г. кораб "Мопанг", намиращ се на 10 км от Созопол. Това съобщи току-що министърът на транспорта Ивайло Московски, предава репортер на Burgas24.bg.

В този момент в Областна администрация Бургас ще се провежда извънреден брифинг с участието на областния управител Вълчо Чолаков, кметовете на Бургас и Созопол - Димитър Николов и Панайот Рейзи, министъра на транспорта Ивайло Московски и министъра на околната среда и водите Нено Димов.

"Поради бурята, силните подводни течения, плавателният съд е компрометиран. Получихме подробни данни. Има частични разливи, които са обградени от технологии, които не позволяват разпространението. Ще бъде пуснат дрон. Във връзка с опасенията на всички експерти, трябва да се вземат незабавни мерки мазутът да бъде източен“, категоричен е министър Московски.

Той е сигурен, че няма риск както за туристите, така и за екологията. Днес ще бъдат проведени разговори с двете компании, разполагащи с необходимото оборудване за източване на мазута.

"Мерките са бързи и продължават в този момент. Всички да бъдат спокойни, няма опасност“, увери Московски.

Целия брифинг може да видите в нашето видео!



https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Obsledvat-s-dron-iztichaneto-na-mazut-ot-potunaliya-korab-krai-Sozopol-809023
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.