Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Авторска музика с вкус на джаз представя трио PlaYIS на "Варненско лято“
Автор: Екип Varna24.bg 11:31 / 23.08.2018Коментари ()1841
©
Силната поредица "На границата с класиката“ от Международния музикален фестивал "Варненско лято“ продължава за радост на почитателите на джаза и на хората, които обичат смесицата от стилове. Yamaha и Динакорд България представят новото трио PlaYIS, което се появява на фестивалната сцена на открито на 2 септември от 20 ч. във вътрешния двор на Градската художествена галерия. Тримата не се нуждаят от много представяне, защото те са: Ясен Велчев от група ТЕ, Ивайло Звездомиров от ФСБ и Стоян Янкулов-Стунджи - и тримата са представителни артисти на Yamaha. Фюжън групата обединява страстта на тримата към джаза, носталгията към фънка и артистичните им влечения да създават авторска музика, което в наши дни е безценно. 

След много успешната премиера на Кончерто Гроссо за Джаз квинтет и камерен оркестър на Антони Дончев специално за "Варненско лято“  фестивалната публика може да остане с отворени сетива и към вечерта, която предстои. Пианистът, басистът и перкусионистът ще изпълнят авторски композиции на Ясен Велчев, аранжирани от всеки един от тях.  

Ясен Велчев е добре  познат като ключова фигура от Група Те. През 2014-та Боби Кимбъл, фронтмент на ТОТО избира него, Ивайло Звездомиров и Стоян Янкулов за своя суперуспешен концерт в София. Тогава се появява искрата и идеята, че тримата могат да свирят заедно. Това се случва на концерти на Михаил Белчев, Тони Димитрова, Кристиян Бояджиев и много други. Триото участва в музикалния бенд на телевизионното предаване "Неделя х3" по БНТ, както и в други музикални предавания. Имат своите изяви на международни сцени, сред които и с имена като Джордж Дюк, Инкогнито, Мецофорте.  

Билети от Касата на ФКЦ. Цени на билетите от 5 лв. Билети за ученици, студенти и пенсионери – 2 лв.

Билети за събитията от програмата на ММФ "Варненско лято“ 2018: за концертите - на касите на ФКЦ и онлайн на за "Опера в Летния театър“ - на касите на Летен театър, Опера Варна и онлайн. Продажба на билети в деня на събитията - на място преди събитието.  




Още по темата: общо новини по темата: 106
22.07.2022 »
28.06.2022 »
27.06.2022 »
24.06.2022 »
13.04.2022 »
01.09.2021 »
предишна страница [ 1/18 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Avtorska-muzika-s-vkus-na-dzhaz-predstavya-trio-PlaYIS-na-Varnensko-lyato-811025
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.