Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Първият фолклорен събор "Шарена черга" донесе много емоции
Автор: Екип Varna24.bg 15:52 / 17.09.2018Коментари ()2068
©
Вчера в с. Момчилово се състоя първият фолклорен събор под надслов "Шарена черга“. Гости на празника бяха кметът на община Ветрино д-р Димитър Димитров, председателят на ОбС Ветрино, Даниела Николова и кметове от населените места на общината.

В празничната програма взеха участие самодейци от читалищата в селата Момчилово, Ягнило и Ветрино. Всички те бяха поздравени от кмета на с. Момчилово Пламен Петров и получиха медал и грамота за своето достойно представяне на събора. Своите приветствия към всички присъстващи отправи и кметът на Общината д-р Димитър Димитров. За доброто настроение на всички присъстващи се погрижи и оркестър от гр. Нови пазар.

Безспорно това мероприятие донесе много емоции на всички, на които не им липсваше желание и хъс да се включат в организацията и да облекат своите народни носии, за да покажат, че носят в себе си българщината и че пазят и пренасят фолклорните традиции. Желанието на всички присъстващи на събора бе това събитие да се превърне в традиция за селото и да се чества ежегодно.


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Purviyat-folkloren-subor-Sharena-cherga-donese-mnogo-emocii-816047
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.