Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Въоръжени нападнаха и обраха Роженския манастир, вързаха свещеника
Автор: Екип Varna24.bg 10:05 / 19.09.2018Коментари ()1505
©
Нагъл обир в Роженския манастир. Късно снощи шестима въоръжени мъже са нахлули в светата обител, завързали единствения свещеник и започнали да копаят в стената на манастира с кирки и лопати, съобщава Нова тв. Предполага се, че апашите са търсили скрити жълтици и ценности. След като не открили нищо обаче крадците задигнали единствено телефона на свещеника. 

Още преди няколко дни мъжете са разпознати на камерите, че са идвали и са проучвали кога манастирът затваря. Още тогава част от свещениците са се усъмнили в намеренията им. Снощи около 20.00 ч. отново дошли със същия въпрос. Когато свещеникът им отговорил, че затваря, те го повалили на земята и го завързали.

Двама души останали на входа на манастира, а останалите четирима влезли вътре. Все още не е ясно какво са търсили. Те изпочупили камерите, смятайки че по този начин унищожат видеозаписите. Свещеникът е добре, прегледан е в болница.

През цялата нощ на място имаше екипи на полицията. Според местните хора крадците не са от района. Извършителите се издирват.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Vuoruzheni-napadnaha-i-obraha-Rozhenskiya-manastir-vurzaha-sveshtenika-816318
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.