Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Заради съмнения за злоупотреби: Прокуратурата запорира парични преводи за милиони
Автор: Екип Varna24.bg 08:29 / 09.10.2018Коментари ()2413
©
Прокуратурата е запорирала парични преводи за милиони по разследването на сайта "Биволъ" и по сигнал на вице премиера Томислав Дончев за злоупотреби с евросредства.

Това съобщи главният прокурор в Русе, пред Нова тв, в отговор на въпрос докъде е стигнало разследването по сигнала. Проверката е прераснала в досъдебно производство, заяви Цацаров, но не уточни срещу кого се води разследването.

Темата се повдига, тъй като в последното си предаване Виктория Маринова анонсира интервю на свой колега с авторите на въпросното разследване.

"В рамките на този сигнал е извършен и съответен анализ. Подадена е оперативна информация от ДАНС. В резултат на нея Софийската градска прокуратура е упражнила правомощията си по Закона за мерките срещу изпиране на пари. Блокиран е паричен превод в размер на 14 млн. евро", поясни главният прокурор Сотир Цацаров.

Европейската комисия (ЕК) приема сериозно всички подозрения за злоупотреба със структурните фондове и следи всички материали, свързани с България. Това заяви говорител на комисията. Той уточни, че вече са поискали данни по всички обвинения от съответните власти, свързани със сигнали за обществени поръчки в строителството и ЕК ще съобщи за тях на ОЛАФ.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Zaradi-sumneniya-za-zloupotrebi-Prokuraturata-zaporira-parichni-prevodi-za-milioni-820165
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.