Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Подариха образователни карти на училищата във "Владиславово"
Автор: Екип Varna24.bg 15:08 / 31.10.2018Коментари ()2840
©
В навечерието на 1 ноември – Денят на народните будители, четирите училища на територията на варненския район "Владислав Варненчик" получиха образователни карти, представящи просветното и книжовно дело на светите братя Кирил и Методий – създатели на българската азбука и Съпокровители на Европа. Инициативата за дарението е на районния кмет Николай Костадинов и общински съветници от ГЕРБ.

По интересен и лесно достъпен начин историческите карти предлагат полезна информация за делото на славянските първоучители. Директорите на Първо основно училище, ОУ "Св. Патриарх Евтимий", СУ "Пейо Кр. Яворов" и ОУ "Стоян Михайловски" благодариха за поредния жест на внимание по повод големия празник и увериха, че ценните пособия ще бъдат използвани активно в образователния процес.

В ОУ "Св. Патриарх Евтимий" Николай Костадинов и общинските съветници бяха гости на тържество, посветено на Деня на народните будители. Районният кмет поздрави учениците и техните учители и ги призова да ценят и пазят националните идеали и духовното богатство на България.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Podariha-obrazovatelni-karti-na-uchilishtata-vuv-Vladislavovo-825003
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.