Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Над 2000 души аплодираха Васко Василев във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 12:41 / 06.11.2018Коментари ()2653
©
Над 2000 души аплодираха Васко Василев по време на концерта му във Варна. Морската столица постави начало на националното турне на виртуоза, което освен Варна, включва още Русе, Пловдив и София.

Световноизвестният музикант излезе на сцената заедно с оркестъра на Кралската опера и музиканти от цял свят – Аржентина, Сингапур, Англия, Испания и разбира се, България. Годишните времена на Пиацола и Вивалди, филмова музика на Мориконе, както и поп и рок хитове парчета на Стинг, Лаура Пергозили и други бяха част от музикалния спектакъл, който Васко Василев подари на публиката. Завръщането му на варненската сцена се случва след над 2-годишна пауза.

Следващите градове, които ще посрещнат виртуозния цигулар, са Русе (6 ноември), Пловдив (8 ноември) и София (10 и 11 ноември).

Освен в рамките на националното му турне, почитателите на класическата музика могат да чуят Васко Василев, като закупят и първия му албум с изпълнения на живо, който може да бъде открит в магазини в страната. Албумът включва негови изпълнения на живо от концерта му в зала 1 на НДК през декември миналата година, с участие на творческия му партньор Памела Никълсън и солисти от Оркестъра на Кралската опера в Лондон.


https://www.varna24.bg/novini/interesno/Nad-2000-dushi-aplodiraha-Vasko-Vasilev-vuv-Varna-826343
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.