Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Серия митинги през седмица до Община Варна
Автор: Екип Varna24.bg 14:05 / 24.11.2018Коментари ()2400
© Varna24.bg
Архив
На 25.11, 2.12, 9.12 и 16.12.2018 от 13:30 ч. до 15:00 ч., ще се проведе мирен Митинг за свободата на вярата пред паметника до Община Варна. Ето какво зоват организаторите:

Продължаваме да информираме обществото и да стоим в защита на гражданските права и религиозни свободи в Република България! Второ четене на "Законопроект за изменение допълнение на Закона за вероизповеданията" не е минало и нещата тепърва ще се решават. Като представители на различни верски общности в България, искаме да изразим своята загриженост и тревога във връзка с планираните промени в българското законодателство, свързани със свободата и живота на вероизповеданията.

Притеснение будят както отделни текстове, така и цялостният дух на предложения законопроект, който е чужд на демократичните и плуралистични ценности.

Законопроектът застрашава не само верските общности в Република България, но по същество представлява и посегателство върху правата на всички български граждани. Недопустимо е през 21 век, в страна членка на ЕС, да се налагат закони, които стигматизират и лишават от основни права цели сегменти в българското общество. Доказателство за това са и изразените становища на всички вероизповедания в Република България, от които няма нито едно, което да подкрепя предложените промени в Закона.

Излизаме на мирен митинг, обединени и с мисъл за запазване на постигнатото през годините на свобода и демокрация и за да се противопоставим на тихото завръщане на духа на тоталитаризма в нашата Родина.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Seriya-mitingi-prez-sedmica-do-Obshtina-Varna-830543
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.