Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
3 заявки за круизни кораби във Варна за следващите 2 години
Автор: Екип Varna24.bg 11:12 / 27.11.2018Коментари ()3440
©
Три заявки за посещения на круизни кораби са получили от Морска гара във Варна за летата на 2019 и 2020 година. Това съобщи за Радио "Фокус“ – Варна началникът на звеното Александър Аврамов. По думите му, след като това лято в града не пристигна нито един лайнер, бум няма как да се случи, но наличието на заявки е обнадеждаващо. Очаква се през май догодина на Морска гара да акостира корабът "Aegean Odyssey“ с 400 пътници на борда. За 2020 година заявките са две – за месеците юни и септември.

Александър Аврамов припомни, че от няколко години посещенията на круизни кораби във Варна е замряло заради геополитическата обстановка в басейна на Черно море. Според него обаче ситуацията ще се подобрява и след три години, заявките може да се удвоят и да се увеличат. По думите му рекордна по посещения на пасажери за Варна е била 2014 година. Тогава 36 круизни кораба са акостирали на Морска гара. Пикът на посещения на круизни туристи в морския ни град обаче се е дължал на отказите от Одеското пристанище, от Ялта и пристанищата на Кримския полуостров.

"Курсовете бяха пренасочени към Варна, Бургас и Несебър. И по този начин се случиха нещата във Варна“, добави още Александър Аврамов.


https://www.varna24.bg/novini/varna/3-zayavki-za-kruizni-korabi-vuv-Varna-za-sledvashtite-2-godini-831128
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.