Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Задържаха петима работници от нелегална фабрика за тютюн
Автор: Екип Varna24.bg 15:53 / 30.11.2018Коментари ()2565
© Varna24.bg
За срок до 72 часа Районната прокуратура в Кубрат задържа петима лица, работници в нелегална фабрика за производство и разпространение на тютюн без бандерол. В ареста са 30-годишният Емин Ф., 38-годишният Аюп Х., 36-годишната Джемиле П., 33-годишният Юсеин Х. и 19-годишният Зекерие М. Те са привлечени като обвиняеми за продажба и държане на акцизни стоки без бандерол, като наказанието за престъплението по член 234 от НК е от 2 до 8 години лишаване от свобода, тъй като е извършено от две и повече лица, сговорили се предварително, и предметът на иззетите акцизни стоки  е в големи размери – около 420 кг нарязан тютюн и около 1 тон и 5 кг готов тютюн.

До разкриването на нелегалната фабрика за тютюн без бандерол служителите от сектор "Противодействие на икономическата престъпност“  под ръководството на Районна прокуратура в Кубрат и със съдействието на РУ достигат, след като на 29 ноември в село Каменово е спрян за проверка лек автомобил "Форд Галакси“, управляван от  30-годишния Емин Ф. В автомобила му са  открити 15 кг нарязан тютюн без акцизен бандерол.

Последвало претърсване на къщата му, която била собственост на съпругата му.  Там в момент на обработка на тютюна са задържани останалите четирима работници, които са от Южна България.

В стопански постройки са намерени складирани общо около 420 кг нарязан тютюн, готов за реализация,  и 1 тон и близо 5 кг балирани тютюневи листа. В приземен етаж на къщата са открити 4 метални вани, оборудвани с газови горелки за топлинна обработка на тютюневи листа, електрическа машина за фино нарязване и други елинструменти, предназначени за обработка на тютюнева продукция.

Къщата е била с  видеонаблюдение, шумоизолирана и с вентилационна система. Работниците в частната тютюнева фабрика са живеели в помещенията, където имало столова и създадени всички условия да не напускат работното си място.

Районната прокуратура в Кубрат внася искане за определяне мярка за неотклонение "Задържане под стража“ спрямо петимата обвиняеми.  По изчисления на митницата стойността на нелегалния тютюн възлиза на близо 60 000 лева.


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Zadurzhaha-petima-rabotnici-ot-nelegalna-fabrika-za-tyutyun-832046
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.