Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът обясни защо не работят рампите за инвалиди и какво се прави за хората с увреждания във Варна
Автор: Пламена Николова 12:32 / 07.12.2018Коментари ()3185
Кметът на Варна Иван Порних връчи грамоти за активно участие на членове на Обществения съвет за социална рехабилитация и интеграция на хората с увреждания към община Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

След церемонията градоначалникът обясни, че предстои разкриването на център за хора с множествени увреждания в "Аспарухово", както и закупуването на два нови микробуса за инвалиди, освен тези 6, с които общината разполага.  

"Като община се опитваме да развиваме непрестанно социалната програма. Огромен е проблемът с достъпа на хората с увреждания до градската среда и обществени сгради, наясно сме с това, но това е наслагвано с десетилетия. Затова правим всичко възможно при ремонт на съществуващи сгради или изграждането на нови да бъде създадена такава достъпност. Работим тясно с редица културни институции, за да могат хората с увреждания да посещават безплатно кино и театър. Направили сме пълна проверка на всички инвалидни рампи в подлезите. За съжаление много често  предимно поради вандализъм има много неработещи съоръжения. Обходени са всички обекти и поетапно се възстановяват, там където не работят", каза кметът. 

Как мина церемонията по награждаването и какво още каза Иван Портних вижте във видеото!



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-obyasni-zashto-ne-rabotyat-rampite-za-invalidi-i-kakvo-se-pravi-za-horata-s-uvrezhdaniya-vuv-Varna-833615
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.