Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Иванчева щяла да вдига баничарници с парите от подкупа
Автор: Екип Varna24.bg 08:38 / 18.12.2018Коментари ()1503
©
Подсъдимите за получаване на подкуп от 70 000 евро - отстранената кметица на "Младост" Десислава Иванчева, бившата й заместничка Биляна Петрова и посредникът в престъпната схема Петко Дюлгеров, също бивш кмет на столичния район, са обсъждали какво смятат да правят с парите, прибрани под масата. Това се разбира от стенограмата на разговора между тримата, записан със СРС-та, непосредствено след като изнудваният предприемач Александър Ваклин е предал предварително белязани банкноти в евро, съобщи "Правен свят“.

От поредната порция изнесени на яве след разсекретяването на стенограмите от Спецсъда факти става ясно, че Иванчева и аверите й са обмисляли как да изперат парите, влагайки ги например в баничарници, кебапчийница, кафене или пък в павилион за цигари и алкохол.

Триото дори обсъждало как да намери доверени лица, които да управляват бизнес проектите им, за да не попаднат в конфликт на интереси. Записите на разговорите, част от които не са проведени по телефона, а на живо в заведение, отново потвърждават, че Иванчева умишлено е забавила преписките на Ваклин, с цел облага, както и че след получаването на подкупа, тя изразява готовност незабавно "да ги пусне". Става ясно още, че Десислава Иванчева е имала желание да получи парите още в понеделник – първият работен ден след срещата със строителя в кабинета й, проведена в петък вечер. На няколко пъти бившата кметица по недвусмислен начин дала да се разбере, че ако не получи договорения подкуп преписките на Ваклин няма да се предвижат.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Ivancheva-shtyala-da-vdiga-banicharnici-s-parite-ot-podkupa-835974
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.