Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Варненец предложи как да се реши проблемът с паркирането в града ни
Автор: Пламена Николова 13:54 / 19.01.2019Коментари ()27709
Враненец се свърза с Varna24.bg, за да предложи: "Здравейте, казвам се Антон Христов и живея във Варна. Както знаете, живущите в града се сблъскваме всеки ден с един много наболял за нас проблем – паркирането на автомобилите си, независимо дали сме някъде в града по работа, или паркираме около нашия дом.  На всички е известно колко е трудно да намерим място, където да оставим автомобила си. Всеки паркира където намери – най-често на тротоара или в площи, които би трябвало да са зелени, но отдавна не са, понеже винаги се паркира там. С този проблем съм сигурен, че сте добре запознати. 

Не съм се захванал да пиша само за да се оплача (плащам данъци на 3 автомобила), но и имам конкретно предложение как може до някаква степен да се реши този проблем.

1 – Площите , които е трябвало да са зелени, но поради ред причини не са и са превърнати в паркинг, както и пространствата между блоковете и дърветата да се почистят, заравнят и да се насипе 20-30 см чакъл, едра фракция, да се валира отгоре и готово. Това вярвам е много по-евтин вариант от изграждането с асфалт. На една от снимките се вижда как са направили това пред жилищен блок.  

Съответно това са снимки на междублоковите пространства във Варна: Кал и мизерия. Нито е градинка, нито нищо. И така е в цяла Варна. Решението може да се изпълни бързо и евтино. Предполагам, че така градът няма да придобие европейски вид, но ако имате решение – приложете го. Не се издържа.

Другият  проблем е, че напоследък много се пишат глоби за места, където въпреки знаците винаги е можело да се паркира. На снимката  е улица "Мир" – откакто съм шофьор от 15 години, винаги е можело да се спира там. Сега изведнъж, в някой случаен ден (както и по ул. "Чаталжда", до Военноморско училище и на още много други места) започват да се пишат глоби. Ами хайде в крайна сметка решете дали улица, на която не се ползват двете ленти, едната ще бъде превърната в паркоместа или ще продължите да си глобявате избирателно. Естествено по-добрият вариант е да бъдат обособени места – в Русе могат да го измислят и да се приложи, тук само глоби  пишете. В случай, че не сте наясно – Варна мизерства и бедства заради тези проблеми!

В някои квартали положението наистина е нетърпимо (Колхозният пазар, улиците между ул. "Неофит Рилски" и ул. "Отец Паисий", кв. "Левски", Цветният квартал  и т.н.). Но всички те разполагат с някакви площи, които могат да се превърнат в паркоместа. Ще е добре да се разгледа този проблем и неговото решение, а не само ПУП-ове".



Още по темата: общо новини по темата: 4
17.02.2022 »
14.01.2021 »
06.01.2021 »
15.05.2012 »
https://www.varna24.bg/novini/varna/Varnenec-predlozhi-kak-da-se-reshi-problemut-s-parkiraneto-v-grada-ni-843217
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.