Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Собственичката на каракала: Няма да го дам!
Автор: Екип Varna24.bg 12:12 / 24.01.2019Коментари ()3193
Преди дни по улиците на Пловдив бе заснета каракал, който да се разхожда свободно. Животното бе забелязано на 21 януари към 8.30 часа зад хотел "Марица" в Пловдив. Оказа се, че екоинспекцията в столицата е регистрирала по грешка дивата котка като домашна, но разрешителното вече е анулирано, а служителят, издал документа, вече не заема тази длъжност.

Въпросният каракал се казва Гръм, а стопаните му живеят в Милано. Те са категорични, че няма да го дадат на държавата. "С тази грешка на администрацията е даден един много грешен сигнал и на хората, които искат да си закупят такива животни, и на онези, които се занимават с този бизнес, които досега са били с усещането, че съвсем легално са внасяли котенцата", ком
ентира Явор Гечев от "Четири лапи" в интервю за bTV.

В Пловдив няма нито един каракал, регистриран като домашен любимец, твърдят от местната инспекция. В квартал "Южен" обаче сигнализират за втора дива котка, освен избягалия Гръм. По закон у нас диви котки може да се отглеждат единствено в зоопарк или в спасителен център, но в никакъв случай – у дома.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Sobstvenichkata-na-karakala-Nyama-da-go-dam-844385
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.