Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Затворник поиска 50 000 лева заради съжителство с мишки, хлебарки и дървеници
Автор: Екип Varna24.bg 09:34 / 20.02.2019Коментари ()1804
©
Излежаващ 20-годишна присъда в пловдивския затвор иска Главна дирекция "Изпълнение на наказанията" да му плати 50 000 лева обезщетение. Сумата е за причинени неимуществени вреди, а именно минимално жилищно пространство в килията, лоши хигиенни условия, "съжителство" с мишки, хлебарки, дървеници. Това става ясно от решение на Административен съд Пловдив, предаде Plovdiv24.bg. Освен това в килията имало мухъл, олющени стени, липсата на достъп до течаща вода и санитарен възел.

Всичко това е причинило на затворника обида, огорчение, чувство на малоценност и принуда да търпи и върши неща, противни на волята му. В хода на делото е разпитан свидетел, който твърди, че "в приемната има малки мишки, които им се качват по главата, както и че е пълно с хлебарки и дървеници, от които не може да се спи". В крайна сметка лишеният от свобода ще получи 9000 лева обезщетение. Решението на съда подлежи на обжалване пред Върховния административен съд в 14-дневен срок.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Zatvornik-poiska-50-000-leva-zaradi-suzhitelstvo-s-mishki-hlebarki-i-durvenici-850824
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.