Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Гледат мярката на Борислав, който уби съпругата си във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 10:59 / 28.02.2019Коментари ()5380
© Фейсбук
Днес състав на Варненския окръжен съд ще разгледа искането на Окръжната прокуратура за вземане мярка за неотклонение "Задържане под стража“ на обвинения в убийство на съпругата си Борислав Н. Престъплението по член 116, ал. 1, т. 6, във връзка с член 115 от НК е било извършено по особено мъчителен начин и с особена жестокост. 

41-годишният Борислав, както вече информира пресцентърът на Апелативна прокуратура във Варна, е бил привлечен като обвиняем, след като на 24 февруари тази година в жилището, наето от семейството, пребил съпругата си за пореден път. След като я оставил в безпомощно състояние, Борислав събрал багажа си, повикал майка си да му помогне да го изнесе и двамата напуснали апартамента, без да се интересуват за състоянието на пребитата жена.

След като 40-годишната жена не отговаряла на телефонните повиквания на майка си, бил подаден сигнал в Първо районно управление на МВР във Варна. Изпратени били служители на МВР и на пожарната на адреса, които успели да влязат в заключеното жилище през балкона на 25 февруари. Там било открито тялото на убитата. Незабавно бил извършен оглед на местопроизшествието от разследващи полицаи в ОД на МВР във Варна под ръководството на дежурен прокурор от Окръжната прокуратура във Варна.

Извършената аутопсия показала, че смъртта е настъпила от масивен кръвоизлив в мозъка, причинен чрез множество удари в главата със или върху твърди тъпи предмети. 

Действията по разследването показват, че малтретираната жена е подавала няколко жалби за домашно насилие срещу агресивния си съпруг през годините на брака им. Борислав е бил предупреждаван с полицейски протоколи за наказателната отговорност, която носи за заплахите и причинените телесни повреди на съпругата си. Впоследствие обаче жената съобщавала в полицията, че отношенията помежду им са се подобрили. На 26 февруари тази година е било насрочено бракоразводното дело на семейството във Варненския районен съд.



Още по темата: общо новини по темата: 18
10.08.2020 »
08.06.2020 »
27.09.2019 »
26.09.2019 »
24.07.2019 »
14.05.2019 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Gledat-myarkata-na-Borislav-koito-ubi-suprugata-si-vuv-Varna-852660
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.