Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Най-голямата мартеница ще се извиси в Морската градина на Варна
Автор: Пламена Николова 09:00 / 01.03.2019Коментари ()4272
© Varna24.bg
Днес в 11:30ч. ще бъдат открити две 5-метрови фигури на Пижо и Пенда на входа на Езерото с лодките в Детския кът на Морската градина, припомня Varna24.bg.

Двете мартенички са най-големите правени до сега у нас от метал! Автор на фигурите е известния варненски скулптор Венци Марков. Негово дело са "Делфините" пред Черно море, както и по-малките Пижо и Пенда ( до 2 м.) на "Слънчевия часовник". За откриването са ушити специални одежди на двете фигури от бял и червен цвят.

Ще има и благотворителен базар за мартеници. Той е част от поредицата събития, организирани от Детския кът с цел е осигуряване на средства за закупуването на специализирана линейка за превоз на деца за Варна.

 

Празник за Баба Марта ще бъде отбелязан и в зоопарка на Варна. Ето какво съобщават от там:

Белите щъркели живеят целогодишно в зоопарка, но въпреки това те усещат идването на пролетта. В местообитанието им има изградено гнездо, което е съобразено с това, че птиците са с травми на крилата и не могат да летят на високо. Белият щъркел образува брачна двойка за цял живот, но не е изключено да си намери нов партньор.

На 1 март/петък/ от 11.00 до 12.00ч в Зоопарк-Варна ще имате възможността да направите мартенички, които ще закачим на нашите животни.

Заповядайте да отпразнуваме заедно първите дни на пролетта!


https://www.varna24.bg/novini/varna/Nai-golyamata-martenica-shte-se-izvisi-v-Morskata-gradina-na-Varna-852868
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.