Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Майка на ученик пусна жалба за дискриминация срещу община Аксаково
Автор: Екип Varna24.bg 16:06 / 08.03.2019Коментари ()2575
© Varna24.bg
Илюстрация
Комисията за защита от дискриминация ще заседава във вторник по жалба на майка на ученик от Аксаково. Оплакването е срещу решение на Общинския съвет в града, според което се доплаща половината от стойността на картите за междуселищен транспорт до Варна и в рамките на община Аксаково за учебния период през 2018 г. за ученици от осми до дванадесети клас в езикови, хуманитарни и професионални гимназии или профилирани паралелки и студенти редовно обучение, живеещи с постоянен адрес в населените места на територията на Община Аксаково. 

Според майката това е дискриминация, защото решението изключва сина ѝ от кръга на учениците, за които се отпуска финансова помощ за пътуване с градски транспорт, защото не е осми, а пети клас в Математическа гимназия "Петър Берон“ във Варна.

В отговор от Община Аксаково обясняват, че в града функционират две средни и четири основни училища, като са създадени необходимите условия за обучение на учениците, поради което не се стимулира обучението на тези ученици в други общини, за да определя помощи за тях.

Източник: радио "Варна"


https://www.varna24.bg/novini/regionalni/Maika-na-uchenik-pusna-zhalba-za-diskriminaciya-sreshtu-obshtina-Aksakovo-854417
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.