Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Акция на полицията! Закопчаха мъж, опитал да продаде ценни старинни монети и предмети!
Автор: Екип Varna24.bg 08:31 / 14.03.2019Коментари ()1537
Задържан е 35-годишен мъж от айтоското село Карагеоргиево, подготвящ извършването на сделка с незаконно придобити културно – исторически ценности. Това става след специализирана полицейска операция, проведена от служители на отдел "Криминална полиция“ при ОДМВР – Бургас и Районно управление – Айтос. Намерени и иззети са множество старинни монети и предмети, част от историческото наследство на България.

При извършените действия по разследването в обитавания от мъжа дом, разположен в Карагеоргиево, са открити и иззети близо 350 старинни монети и предмети, носещи белезите на движими културно – исторически ценности, датиращи от периода Рим, Древна Гърция и Византия. Същите са оценени на значителна парична равностойност. Намерени и иззети са и два метал-детектора, с които вероятно са откривани старинните артефакти.

В резултат на предприетите своевременни полицейски действия е предотвратено незаконното трафикиране и безвъзвратно загубване на артефактите – част от културното наследство на Република България.

Мъжът е задържан за срок до 24 часа, като по случая е образувано досъдебно производство.


https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Akciya-na-policiyata-Zakopchaha-muzh-opital-da-prodade-cenni-starinni-moneti-i-predmeti-855446
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.