Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Археологическият музей ще е домакин на изложбата "Червен Великден! Зелен Гергьовден!"
Автор: Екип Varna24.bg 12:50 / 01.04.2019Коментари ()2745
©
Варненският археологически музей ще бъде домакин на изложбата "Червен Великден! Зелен Гергьовден!". Тя включва две частни колекции от автентични носии, отразяващи традиционното облекло на българите-християни от всички географски области на страната. Носиите са собственост на колекционерите Радослав Радков и Илонка Станкова. В експозицията ще бъдат включени и 12 фотографски пана на Славян Стоянов от изложба, подготвена за "Фестивал на шевицата" съвместно ИМ - Провадия и проекта "История в шевици". Паната представят част от фонда на Етнографския отдел към музея в Провадия и разказват за семантиката в шевичните орнаменти.

На откриването, освен експозицията, публиката ще може да види кратко ревю, мултимедийна презентация и демонстрация на ваешко забраждане от село Аврен.

Изложбата ще може да бъде посетена през целия месец април до началото на месец май. Организатори на изложбата са проектите "История в шевици", "Виртуален музей на България" на Славян Стоянов и колекционерите Радослав Радков и Илонка Станкова.

Официално откриване на изложбата: 5 април 2019 г., Час - от 17.30 ч. 

Място - зала "Север" в сградата на Варненския археологически музей.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Arheologicheskiyat-muzei-shte-e-domakin-na-izlozhbata-Cherven-Velikden-Zelen-Gergyovden-859675
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.