Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Румънци окупират хотелите във Варна по Великден, браншът очаква трудно лято
Автор: Пламена Николова 15:23 / 12.04.2019Коментари ()4513
© Varna24.bg
Новият туристически сезон във Варна се очертава като по-труден от миналата година. Това сподели за Varna24.bg проф. Стоян Маринов, член на Управителния съвет на Варненска туристическа камара.

"Сезонът ще бъде труден, по-труден от миналото лято. Това сочат данните от ранните записвания. Все пак оптимистичното е това, че по-качествените хотели успяха да наваксат. Хотели, които са изоставали с около 20 %, сега имат спад с 4%. За Великден около 20 хотела по Северното Черноморие ще отворят врати. Бройте ги с общо 10 000 легла и при заетост от 70%, това прави около 7 000 румънци като гости. Както и други години цели села, начело с кметовете, ще пристигнат за Великден във Варна. Повечето хотели още миналата година са договорени и продадени за празника. Ще има и българи. Пакетите вървят около сто лева средно на човек за ден. Това прави около 300 лв. за трите почивни дни. Цените варират с 40% нагоре или надолу според качеството на хотела.

Прави впечатление, че като цяло за предстоящото лято не само България, а и много други дестинации са на минус. Изключение правят само няколко гръцки острова. Дори в една Турция само за март записванията са на минус за морския ваканционен туризъм. Това означава, че при германците нещо се случва. Една от причините, е че през миналата година времето беше дъждовно и сега те изчакват, за да вземат решение накъде да се насочат. Ще изчакат и цените да паднат и в края на май или юни ще се втурнат да се записват", обясни проф. Маринов.

Какво още каза експертът вижте във видеото!



https://www.varna24.bg/novini/varna/Rumunci-okupirat-hotelite-vuv-Varna-po-Velikden-branshut-ochakva-trudno-lyato-862389
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.