Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Засилено полицейско присъствие във Варна и извън града за Великден
Автор: Пламена Николова 12:33 / 24.04.2019Коментари ()3146
© Varna24.bg
Засилено полицейско присъствие ще има във Варна около храмовете навръх Великден, съобщиха днес от ОД МВР Варна, предаде репортер на Varna24.bg.

Над 15 000 румънски туристи се очаква да пристигнат в курорта "Златни пясъци" за почивните дни и в тази връзка там ще бъдат командировани двама румънски полицаи, които знаят български език в помощ на колегите си от варненската полиция. Те ще останат в курорта от 25 април до 1 май. Това съобщи на брифинг днес комисар Илиян Илиев, началник на отдел "Охранителна полиция" във Варна, който разкри мерките, които се вземат в морската столица за осигуряване на безопасността и сигурността на гражданите и гостите на града по Великден.   

На всеки храм ще има полицейски служители, като най-много ще бъдат те около Катедралния храм, където се очаква да пристигне огънят от светите земи, каза комисар Илиев. 

Полицейско присъствие ще има  и по кварталите с цел опазване имуществото на гражданите, които ще пътуват и ще оставят домовете си празни. 

През нощта на Великден ще има полицейско присъствие около всеки храм и параклис докато има хора.

"Ние сме там, за да им помогнем, а не да им разваляме празничното настроение", каза комисар Илиев.  

Служители на КАТ, въоръжени с необходимата техника, ще следят за нарушения по пътищата Варна-Добрич, Варна-Бургас и магистрала "Хемус", съобщи главен инспектор Петко Камбуров, оглавяващ Пътна полиция Варна.    

"Обичайно денят преди празниците и в последния празничен ден ще се осъществява засилен контрол по входно-изходни артерии като контрола ще се осъществява с автоматизирани технически средства за контрол на скоростта. Създадена е необходимата обстановка да се прецизират по такъв начин силите, за да се облекчи автомобилния поток и интензитета към храмовете, като на 27 вечерта предвидено затваряне на движението около и подходите около Катедрален храм с цел безопасност.

Предвидени са специализирани полицейски операции във връзка с контрол по употреба на алкохол и наркотични вещества от водачи на МПС и ще се осъществява такъв около зоните и местата, където се събират големи групи от хора, главно питейни заведения. Ще се следи и за неправоспособни водачи. Ще има засилен контрол за скоростта, предвид обстоятелствата, че тя е основната причина за пътнотранспортния травматизъм.

Тече и операция "Пешеходец" и срещу водачи, които отнемат предимството на пешеходците. След март, когато имаше такава СПО бяха констатирани над 480 нарушения и сега операцията ще е паралелно с тази за Великденските празници.

Създадена е организация за ограничение на товарното движение над 12 тона преди празника и в последния работен ден от 16 до 20 часа и от 14 до 20 часа. Контролът ще бъде осъществяван по отношение на пътя Варна - Бургас и АМ "Хемус", каза инспектор Камбуров. 

Какво още вижте във видеото!




Още по темата: общо новини по темата: 46
04.05.2019 »
03.05.2019 »
30.04.2019 »
29.04.2019 »
29.04.2019 »
29.04.2019 »
предишна страница [ 1/8 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/varna/Zasileno-policeisko-prisustvie-vuv-Varna-i-izvun-grada-za-Velikden-865148
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.