Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Трагедия в Москва с 41 загинали
Автор: Екип Varna24.bg 09:51 / 06.05.2019Коментари ()1642
41 души, сред които най-малко две деца и един член на екипажа, са загинали в неделя, след като самолет на "Аерофлот" направи аварийно кацане на московското летище "Шереметиево" и избухна в пламъци. Кадри от инцидента показват как пътническият самолет "Сухой Суперджет 100" избухва в пламъци и продължава да се движи по пистата, преди да спре и пътници да започнат да излизат през аварийните изходи.

Според следователи резервоарът се е запалил при приземяването. От 78 души на борда, включително членове на екипажа, са оцелели 37 души, съобщи Руският следствен комитет в изявление. Ранените са настанени в болници. 

"Аерофлот" съобщи, че полет СУ1492 от Москва до Мурманск е бил принуден да се върне на летището по "технически причини". Започнало е разследване на инцидента, а от компанията са задействали кризисен щаб. 

Говорителката на Руския следствен комитет Светлана Петренко заяви, че ясни резултати за причините и обстоятелствата около инцидента ще бъдат представени след цялостно разследване, базирано на данни. Към 9:00 часа по информация на посолството на България в Москва няма да данни за пострадали български граждани при инцидента.



https://www.varna24.bg/novini/mejdunarodni/Tragediya-v-Moskva-s-41-zaginali-867495
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.