Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Дядо Николай със странен коментар за посещението на папата
Автор: Екип Varna24.bg 12:43 / 07.05.2019Коментари ()2690
© Varna24.bg
Пловдивският митрополит Николай коментира остро посещението на римския папа Франциск в България. В словото си пред християните в църквата "Свети Георги“ в Пловдив той определи това посещение като политически акт, "който цели да се обединят всички църкви около Рим и когато дойде Антихристът, папата да го посрещне“. Според владиката Българската православна църква няма как да подкрепи това по религиозна линия.

"Посрещнахме римския папа като държавен глава на суверенната държава Ватикана, но никой не може да ни принуди за общо богослужение с него“, каза митрополит Николай. "Никой не желае разделението, всички ние искаме християнските църкви да се обединят. Но ония държавници и политици, които искат да осъществят това обединение, целят точно обратното“, добави митрополитът.

"Нали знаете, има и религия на Сатаната. Как да се обединим всички? Не е възможно да се обедини светлината и тъмнината“, коментира още владиката.

Според него посещението на римския папа Франциск е било подготвяно отдавна и е започнало с медийна кампания срещу Българската православна църква.

"Тук не става дума за моя часовник. Става дума за всичко, което Светият Синод реши и не реши. Тази кампания бе подготвена, за да дойде папата и да бъде обявен за Свети отец, живеещ в нищета и бедност“, коментира още пловдивският владика.

Според него замисълът на всичко това е да се обединят всички религии около папата, та като дойде Антихриста папата да го посрещне, а чрез него и всички, които са с него. "Ние няма да се откажем от православието. Не сме се отказали от православието и през петвековното робство. Робството бе победено от православието. Само то ще ни освободи. А кой може да каже, че йеродякон Игнатий – Васил Левски е бил роб по време на робството? Той беше свободен, защото бе православен.“, каза още пловдивският митрополит Николай.



Още по темата: общо новини по темата: 18
04.07.2022 »
09.05.2019 »
07.05.2019 »
06.05.2019 »
06.05.2019 »
06.05.2019 »
предишна страница [ 1/3 ] следващата страница
https://www.varna24.bg/novini/Bylgaria/Dyado-Nikolai-sus-stranen-komentar-za-poseshtenieto-na-papata-867706
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.