Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Кметът: Нека учим децата си на добри думи, добри мисли, добри дела! 
Автор: Пламена Николова 12:24 / 24.05.2019Коментари ()3363
© Varna24.bg
Кметът на Варна Иван Портних отправи трогателни думи на благодарност към учители, дейци на културата и децата на Варна по повод 24 май, Денят на славянската писменост и ккултура, предаде репортер на Varna24.bg

"Уважаеми учители, дейци на просветата и културата, уважаеми носители на награда "Варна", деца, 24 май е най-светлият и най-необикновеният български ден в годината, денят на българската азбука. Затова думите ми ще бъдат само на благодарност към учителите, затова че учите децата ни на словото, на българската азбука, на български език, история, родолюбие. Изразявам своята благодарност към  дейците на културата, за това, че изявявате нашата национална идентичност. Нека уважаваме българската азбука, нека я пазим, нека учим децата си на добри думи, добри мисли, добри дела. Благодаря ви, че сме тук заедно на площад "Св. Св. Кирил и Методий". Нека си спомняме често, че народността не пада, там, дето знанието живей! Честит празник!", каза кметът на Варна. 

С красиви думи за празника се обърна към хилядите варненци, дошли въпреки дъжда на площада и Варненският и Великопреславски митрополит Йоан.

Повече вижте във видеото!



https://www.varna24.bg/novini/varna/Kmetut-Neka-uchim-decata-si-na-dobri-dumi-dobri-misli-dobri-dela-871473
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.