Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
АБЧО събира експерти на международна конференция във Варна
Автор: Пламена Николова 10:23 / 28.05.2019Коментари ()1539
© Varna24.bg
Асоциация на Българските Черноморски Общини (АБЧО) провежда днес във Варна международна конференция "Групово финансиране на масовите иновации“ - заключително събитие по проект CrowdStream, предаде репортер на Varna24.bg.

На събитието ще присъстват над 30 международни експерти и партньори. Очаква се активното участие на местни бизнес фирми, асоциации, университети и младежи с интерес за развиване на бизнес с помощта на краудфандинга (груповото финансиране).

Международната конференция бе официално открита от инж. Атанас Стоилов, Председател на УС на АБЧО и Кмет на Община Аксаново, г-н Стоян Пасев, Областен управител на Варна и от г-жа Клаудия Сингър, която ще направи преглед на Стратегия на ЕС за Дунавския регион (EUSDR).

Целта на международното събитие е да бъде обърнато внимание на пречките пред трансграничното финансиране за изграждане и поддържане на доверието в алтернативния финансов сектор.

На първия панел, озаглавен "Законодателна рамка за алтернативно финансиране", към речта на г-н Марко Хелфрих, univ.spec.admin.urb. в ZICER, Хърватия, ще се присъединят г-н Даниел Хорак (CONDA) и г-н Рудолф Кински (AVCO), Австрия. Те ще представят теми като осигуряване на високо качество за трансгранично групово финансиране (краудфандинг), от националното законодателство за алтернативно финансиране до правни рамки за краудфандинг в дунавските страни и добри практики за краудфандинг. Дискусията им ще бъде последвана от втори панел, озаглавен "Изграждане на капацитет", председателстван от г-н Матиаз Фраас от STP, Словения.

Участниците във втория панел г-жа Таня Сенекович – STP, Словения; г-н Робърт Немет – PBN, Унгария; г-жа Александра Пинтилиe – CPU, Австрия и г-н Иан Ярес – JAIP, Чешката република ще споделят своите виждания за повишаване на знанията и капацитета на съответните участници за качественото краудфандинг, алтернативното финансиране на енергийни проекти и впечатления от пилотни обучения в рамките на проект CrowdStream.

Участниците в заключителната сесия г-жа Силвия Щтумпф – Бизнес Агенция Варна, България; г-жа Венчеслава Янчовска – Иванова – Иновация Норвегия, България; г-жа Лиляна Савова – Институт ИТЕРА – Варна, България и г-жа Полина Антонова – Институт за младежки инициативи и иновации, Варна, България ще споделят опита си по иновативни услуги, предоставяни от Бизнес инкубатора на Североизточна България, ЕИП и Норвегия безвъзмездни средства за стартиращи предприятия и зелена индустрия, европейски дигитални лаборатории за младежи и възможности за стартиране на успешен бизнес.

Проект CrowdStream подпомага градовете и регионите в Дунавския регион да подкрепят Краудфандинга (груповото финансиране)  като потенциален инструмент за преодоляване на финансовата пропаст за новосъздадените предприятия и МСП. Проектът е насочен към предизвикателството да се създадат нови иновативни услуги за подкрепа на малките предприятия.

Повече вижте във видеото!



https://www.varna24.bg/novini/varna/ABChO-subira-eksperti-na-mezhdunarodna-konferenciya-vuv-Varna-872163
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.