Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Шефът на МБАЛ "Св. Анна": Българските болници изглеждат като затвори, а красотата лекува!
Автор: Пламена Николова 11:50 / 12.06.2019Коментари ()3822
© Varna24.bg
Българските болници изглеждат като затвори, като бежански лагери. А красотата възпитава и лекува. Това сподели вчера при освещаването на новият параклис в двора на МБАЛ "Св. Анна" директорът на болничното заведение д-р Красимир Петров, предаде репортер Varna24.bg

"Всеки, който е практикувал медицина знае, че има един мистичен момент, в който само лекарското изкуство не достига. И точно тогава се появява тази частичка, която някои наричат неосъзнато знание, други незнание, а народа за по-просто нарича вяра. Тоест, има нещо което ние не разбираме, но ни помага. Но искам да говоря не само за вярата, а и за красотата.

Никога не съм можел да разбера защо българските болници са изглеждали като затвори или бежански лагери. Това, което ние направихме е частичка вяра, но и частичка красота. Малките неща, малките промени дават голяма вяра у хората, че нещата се променят към нещо по-добро. И това е начинът, по който да се върви напред. Прекрасно е, че и пациентите, и работещите в болницата, започнаха да възприемат като нещо съвсем нормално красивото. И то на обществени места.

За жалост в народопсихологията ни е заложено едно неуважение и разрушение към обществените места. Трябва да започнем да възпитаваме, че красотата в обществения живот и институциите са нещо нормално. Относно параклиса, символиката е ясно, той е символ на вярата. Отзад направихме градинка под формата на детелинка, където ще засеем детелини, надявам се и четирилистни, и това е надеждата. А любовта, нея трябва да я донесе всеки един, който идва на това място", каза д-р Петров. 

Повече вижте във видеото!



https://www.varna24.bg/novini/varna/Shefut-na-MBAL-Sv-Anna-Bulgarskite-bolnici-izglezhdat-kato-zatvori-a-krasotata-lekuva-875320
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.