Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Училище за билки ще отвори врати в Музея по история на медицината във Варна
Автор: Екип Varna24.bg 15:55 / 20.06.2019Коментари ()1260
©
С богата образователна, културно-творческа и забавна програма ще бъде отбелязан Еньовден в Музея по история на медицината във Варна. Тази година в Музея ще отвори врати "Училище за билки“, в което професионалисти от факултета по фармация ще предадат знанието за билките по Северното Черноморие – разпознаване, бране, съхранение, безопасна употреба и въздействие върху здравето. Училището за билки ще отвори врати точно в 10 часа на 24 юни, а входът за мероприятията е свободен. Организатор на събитието е Медицинският университет с подкрепата на фонд "Култура" на Община Варна.

Еньовден е един от най-значимите празници в българския народен календар. Това е най-дългият ден през годината и е празник на билките – лековити и магически. 24 юни е денят на лятното слънцестоене и е денят на Св. Йоан Предтеча, който е познавал лечебните възможности на растенията и оцелява в пустинята сред вълшебните природни треви. Вярва се, че всяка трева, набрана на Еньовден е лековита.


https://www.varna24.bg/novini/varna/Uchilishte-za-bilki-shte-otvori-vrati-v-Muzeya-po-istoriya-na-medicinata-vuv-Varna-877195
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.