Вашето име  
 Вашият e-mail адрес  
 Име на получателя  
 E-mail на получателя  
Опасна игра: Деца превърнаха предпазната мрежа под мостчето на въздишките в скривалище
Автор: Пламена Николова 16:12 / 02.08.2019Коментари ()3667
Деца превърнаха предпазната мрежа, поставена за обезопасяване под мостчето на въздишките в Морската градина, в скривалище и люлка, видя репортер на Varna24.bg

Днес около 14.30 часа две 13-годишни момичета се бяха шмугнали в мрежата, където на спокойствие слушаха чалга от телефоните си. 

На въпроса как са влезли там и не се ли притесняват, че е опасно, децата отговориха, че не е никакъв проблем и често го правят като се спускат като по пързалка, а след това се изкатерват обратно към мостчето.  

Скоро към двете тинейджърки с боен вик и смях се присъединиха още две. Не е ясно каква е издръжливостта на мрежата, поставена за да обезпечи сигурността при преминаването по моста, а не за забавление.

Въпреки, че до дъното на дерето под моста разстоянието е около метър, при скъсване на съоръжението и падането може да се стигне до сериозен инцидент. 

С цел сигурност Община Варна е поставила табели, указващи, че деца под 10 години не трябва да преминават без придружител по моста. В района е монтирано и видеонаблюдение. 

Припомняме, че мостчето на въздишките или на желанията, както е популярно сред варненци, бе възстановено тази пролет в автентичния си вид по снимки от миналото.



https://www.varna24.bg/novini/varna/Opasna-igra-Deca-prevurnaha-predpaznata-mrezha-pod-mostcheto-na-vuzdishkite-v-skrivalishte-887125
Copyright © Varna24.bg. Всички права запазени.