Едно от най-масовите и вкусни благотворителни събития на Варна се завръща | ||||||
| ||||||
Ето какво още съобщават организаторите: Ще очакваме всички желаещи деца, а и възрастни, които искат да се научат как да правят истинска пица с италианско брашно, моцарела и доматен сос, под ръководството на шеф Колев, да участват в събитието. А ние гарантираме, че всички събрани средства от таксата за участие - 10 лева, ще бъдат дарени на Специално училище за ученици с нарушено зрение "Проф. д-р Иван Шишманов“ във Варна. Каузата този път е провокирана от желанието ни да помогнем на близо 150 ученици с множество увреждания от 1 до 12 клас в училището, да имат нови музикални инструменти, с които да провеждат терапията си. Училището разполага с оборудван кабинет по музикална терапия, но поради спецификата на заболяванията на децата, инструментите са вече неизползваеми. Музикалната терапия помага на учениците с нарушено зрение и множество увреждания да развият фината и груба моторика, координацията око-ръка; око-ръка-крак; посоките ляво–дясно, горе-долу, развива метро-ритмичното им чувство чрез многократно повтарящи се метро-ритмични фрази в бързо и бавно темпо. Музиката и ритъмът ги успокоява и им помага да "виждат“ света по различен от нас, виждащите, начин. Много от тези деца са невербални или с комуникативни проблеми и докосването до музикалното изкуство им помага да се почувстват разбрани. Защото музиката е универсален език, в него няма нужда от думи, категоричен е директорът на училището Жулиета Петкова. Най-масовото правене на пица Маргарита - втора част, няма как да се случи без любезното съдействие на ресторанти "Стария Чинар“, които ще дадат и ваучери за наградени в томбола участници в края на събитието. Истинските италиански брашна "5 сезона“, с които работи шеф Колев, и доматения сос за пица "Мути“, и този път ще бъдат предоставени безвъзмездно, благотворително е осигурена и вкусната италианска моцарела, без която пиците не са същите. Специално за благотворителното събитие на шеф Колев, от Германия пристига гост-готвачът Атанас Вутов, с който всеки желаещ ще може да направи неустоми бургери, каквито обичат някои от най-известните в света звезди. Атанас Вутов е от София. Запалва се по кулинарията, въпреки че е завършил друго, и през 2011 г. започва да обикаля Европа - Дания, Кипър, Гърция, Испания, Германия и Австрия. Получава невероятния шанс да готви в звездния ресторант на г-н Алфонс Шубек за ФК "Байерн Мюнхен“, за Никол Шерцингер, за Роби Уилямс, за Наоми Кембъл и "Ангелите“, за Арнолд Шварценегер и други мега звезди. От тогава до сега, Атанас Вутов се развива в гурме кухнята и от края на годината ще е в един от топ 5-звездните хотели в Австрия. Първото издание на "Най-масовото правене на пица Маргарита на открито“, организирано от шеф Колев се проведе на 15 декември миналата година по време на "Улицата на готвачите“, а със събраните 1200 лева бяха закупени и дарени продукти за топъл обяд всяка събота в продължение на три месеца на социалната кухня на Духовно-просветен Център "Св. Архангел Михаил“ във Варна. |